Maranta Fascinator

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens en één daarvan is jullie vaker informatie te verschaffen over onze plantjes zodat jullie in een mum van tijd perfecte plantparents kunnen worden! We proberen hier de vragen te beantwoorden die ons het meest gesteld worden. We gaan van start met de Maranta Fascinator, één van onze personal favorites.

AA3 F4 E92 C7 A7 46 BD 8 D76 E414 E1 D0 E146

WHAT’S IN A NAME?!

Maranta Fascinator, ook wel prayer plant of tiengebodenplantje genoemd. De plant dankt zijn naam aan het feit dat zijn bladeren open en dicht vouwen afhankelijk van het tijdstip op de dag, net zoals biddende handjes. Ken je zelf nog bijnamen? Laat het ons weten ;-)

EASY PEASY?

Yes! Dit plantje is perfect voor beginners en zal je zelden in de steek laten.

AROUND THE WORLD

De Maranta komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Je haalt er dus een vleugje Brazilië mee in huis!

WATER

Deze plant houdt van een licht vochtige potgrond, wat doorgaans neerkomt op één keer per week water geven. Hoe veel is dat dan? Hier is een simpele trucje voor: een week nadat je de plant hebt water gegeven, duw je je vinger in de potgrond. Is de grond nog heel vochtig, dan hoef je nog geen water bij te geven en gaf je vorige keer wellicht een beetje te veel. Is de grond al helemaal uitgedroogd vanbinnen, dan gaf je vorige keer te weinig. Denk er ook aan dat dit verschilt per seizoen: in de zomer drinken planten meer dan tijdens hun winterslaapje.

LICHT

De prayer plant is weinig kieskeurig qua standplaats, zolang je hem niet in direct zonlicht zet, want daar kunnen zijn blaadjes niet tegen.

VOCHTIGHEID

De Maranta is een tropische plant en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig sproeien is aangewezen, zeker als de verwarming op staat in de winter en de lucht uitdroogt.

TEMPERATUUR

Dit plantje houdt van warmte en je laat zijn omgevingstemperatuur best niet onder de 15 graden zakken. Niet geschikt voor in de tuin, dus!

GIFTIG VOOR MIJN GELIEFKOOSDE VIERVOETER?

Tromgeroffel… NEEN!! Super, toch?! ;-)