Pilea Peperomioides

Zo dat was al weer een hele tijd geleden dat we nog eens een nieuw artikel op de blog hadden gepost! Deze keer hebben we het over de Pilea Peperomioides.

ADA1 D7 B5 4865 4 BB1 A64 E 178 A1 DA40271

WHAT’S IN A NAME?!

Pilea Peperomioides, ook wel Chinese money plant of pannenkoekenplantje genoemd. Ook de benaming UFO-plant is hier al wel eens gepasseerd. De namen verwijzen allemaal naar de platte, ronde schijfjes die zo kenmerkend zijn voor de bladeren van deze plant

EASY PEASY?

Als je het plantje genoeg licht en liefde geeft is hij erg makkelijk!

AROUND THE WORLD

De Pilea Peperomioides komt oorspronkelijk alleen maar voor in het zuidwesten van China, maar fleurt intussen al decennia lang onze huiskamers op.

WATER

Het pannenkoekenplantje houdt van een scheutje water op regelmatige basis maar je laat de aarde best wel een beetje opdrogen tussen twee gietbeurten om wortelrot te vermijden. Voelt de aarde na een week nog steeds vochtig aan? Dan gaf je vorige keer wellicht te veel.

LICHT

Deze plant houdt van veel licht, maar zorg ervoor dat hij niet in de felle namiddagzon komt te staan. Dus geef hem in de winter gerust een plekje op de vensterbank, maar als in de zomer de zon op het raam staat, zet je ‘m best een beetje verder weg.

VOCHTIGHEID

Handig, want een pannenkoekenplant hoef je niet te sproeien. Je kan hem natuurlijk wel af en toe eens spoelen om het stof van de bladeren te verwijderen ;-)

TEMPERATUUR

Dit plantje houdt van warmte en je laat zijn omgevingstemperatuur best niet onder de 15 graden zakken. Niet geschikt voor in de tuin, dus!

GIFTIG VOOR MIJN GELIEFKOOSDE VIERVOETER?

Neen! :-)