Syngonium neon robusta

Deze week in de schijnwerpers: de roze variant van de Syngonium: de Neon Robusta.

57382 DE1 30 FF 4 DE5 BC79 7 FD9 F0 B73564

WHAT’S IN A NAME?!

Een Syngonium wordt in het Engels ook Arrow Head Plant of Goosefoot Plant genoemd, omwille van de pijl-achtige vorm van zijn bladeren. “Neon” duidt uiteraard op de kleur.

EASY PEASY?

Ja hoor! Als je hem koopt als mini plantje, zal je hem zien groeien als kool.

AROUND THE WORLD

De Syngonium komt voornamelijk voor in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, waar hij tegen de bomen opklimt. Bij ons kan je hem zowel als klimplantje houden (rond een mosstok bijvoorbeeld…) of als gewoon, meer struikachtig plantje.

WATER

Deze plant houdt van licht vochtige aarde, dus geef hem zeker elke week water, maar laat de grond wel een beetje opdrogen tussen twee gietbeurten. Dit is een communicerende plant: als de grond echt kurkdroog staat, gaan zijn blaadjes hangen en is het hoog tijd om weer te gieten. Na enkele uren komen de blaadjes weer recht te staan. Hij is dus redelijk vergevingsgezind, maar je vermijdt toch best dat dit een wekelijks terugkerend fenomeen wordt ;-)

LICHT

De Syngonium Neon Robusta houdt van een plek met veel licht, maar zonder rechtstreeks zonlicht. Zijn lichtje blaadjes verbranden namelijk makkelijk in de zon.

VOCHTIGHEID

Besproeien is geen must, maar wordt wel warm aanbevolen.

TEMPERATUUR

Een plekje in een ruimte op kamertemperatuur is ideaal. In de winter is 15°C een absoluut minimum, en in de zomer kan hij makkelijk tegen 25°C.

GIFTIG VOOR MIJN GELIEFKOOSDE VIERVOETER?

Helaas wel! :-(