Planten die voor een raam op het zuiden mogen

Planten hebben natuurlijk licht nodig om te kunnen groeien. Net zoals dit bij onze huid het geval is, verbranden de meeste kamerplanten in de felle zon. Heb je thuis toch ramen op het zuiden en wil je daar graag planten zetten? Lees dan zeker dit artikel.

3 F024 C0 F 8750 4 C83 BD04 A1 F9905 C5 EB1

De meeste planten die wij “kamerplanten” noemen, groeien in de natuur onder het soms dichte bladerdek van de bomen in de jungle. Ze zijn dus gemaakt om in de schaduw van die bomen te vertoeven, en kunnen daarom niet tegen de felle zon.

Maar geen nood! Als je thuis ramen op het zuiden hebt, zijn er nog steeds wel een paar opties. Zo heb je planten die op meer open plekken groeien bijvoorbeeld, zoals bananenplanten, of zoals sansevieria’s, die van nature voorkomen in de woestijn. Ik toon je in de video ook nog een paar andere mogelijkheden.

Let wel op. De planten die je in winkels koopt zijn opgekweekt in serres en staan daar ook niet in rechtstreeks zonlicht. Als je een plant koopt die geschikt is om in de zon te zetten, laat je hem beter nog even wennen aan de nieuwe situatie. Dit kan bijvoorbeeld door de plant elke week een stukje dichter bij het raam te zetten. Of door een plant in de winter te kopen, als de zon minder fel aanwezig is. Op die manier is hij tegen de zomer vanzelf gewend geraakt aan de grotere lichtintensiteit.

Veel succes :-)

Deze video kwam tot stand dankzij TV Plus en werd opgenomen voor het programma Groen Gezind.